Το (βασικό)κείμενο του Οραματισμού για την Ελλάδα.

Παρακάτω μια σύντομη περιγραφή της διαδικασίας, χρήσιμη αν κάποιος θέλει να συντονιστεί από κάπου αλλού.

Α. Ένα – δύο λεπτά σιωπής, για απόσπαση από τις σκέψεις και τα συναισθήματα της καθημερινότητας. Εστίαση στην εργασία που θ’ ακολουθήσει.

Β. Σύντομη χαλάρωση του σώματος. Συγκέντρωση και αίσθηση ενός ρεύματος χαλάρωσης, από τις πατούσες μέχρι την κορυφή του κεφαλιού.

Γ. Σύντομος ενεργειακός, συναισθηματικός και νοητικός συντονισμός. Οραματιζόμαστε το πέρασμά μας μέσα από τα τέσσερα αρχετυπικά στοιχεία. Πρώτα βαδίζουμε σ’ ένα καταπράσινο και εύφορο λιβάδι (γη), μετά πλέουμε μέσα σε μια πεντακάθαρη ήρεμη λίμνη (νερό), κατόπιν νιώθουμε τον καθαρό αέρα που φυσά στην κορυφή ενός πανύψηλου βουνού (αέρας) και, τέλος, απολαμβάνουμε τη ζέστη, την ενέργεια και το ανόθευτο φως του ηλίου (φωτιά). Μένουμε μετά για λίγο στην κενή φύση του μπλε στοιχείου του αιθέρα, αποσπασμένοι από σκέψεις και συναισθήματα.

Δ. Ομαδικός Οραματισμός

1. Οραματιζόμαστε την Ελλάδα πρώτα από ψηλά, όπως στον χάρτη σαν να την βλέπουμε από δορυφόρο. Ύστερα από κοντά σαν τοπία, χωριά, πόλεις, ανθρώπους. Γινόμαστε ένα με το πνεύμα, την ψυχή και το σώμα της. Συντονιζόμαστε και ταυτιζόμαστε ενεργειακά με τις δονήσεις της χώρας μας.

2. Εστιαζόμαστε προς τα άνω, στο Ελληνικό Αρχέτυπο και Ανώτερο Δρόμο των Ελλήνων, στον ιδανικό προορισμό της χώρας μας. Το βλέπουμε από πάνω μας, σαν μια υπέρλαμπρη πηγή φωτός. Εκφωνούμε ένα κάλεσμα ενεργοποίησης του Ελληνικού Αρχετύπου:

«Αρχέτυπο των Ελλήνων Ιερό, δρόμε ένδοξε και φάρε της φυλής αιώνιε, αποκαλύψου. Ενεργοποιήσου. Φώτισε με το φως σου το λαμπρό, τη φύση, τα έργα, τη ψυχή, το πνεύμα της Ελλάδας.»

3. Βλέπουμε πρώτα την Ελλάδα –όπως στον χάρτη- ν΄ ακτινοβολείται από την πηγή φωτός του ελληνικού αρχετύπου με ένα περίλαμπρο λευκόχρυσο φως που την κατακλύζει κάνοντάς την να λάμπει ζωηρά. Το φως αυτό δημιουργεί πολλές δευτερογενείς εστίες φωτός, καθιερώνοντας ένα φωτεινό δίκτυο από ενέργειες που αγκυροβολούν σε τόπους και κέντρα δύναμης, σε πόλεις και χωριά, δε χιλιάδες ανθρώπους που εργάζονται για τον ανώτερο δρόμο της Ελλάδας.

Και από κοντά τώρα, βλέπουμε τα τοπία, τις γειτονιές και τους ανθρώπους, φωτεινούς, ζωντανούς, ν’ ακτινοβολούν αρμονία, εγρήγορση και ζωντάνια.

4. Εστιαζόμαστε στον παράγοντα Σοφία και εκφωνούμε:

«Είθε η Σοφία η Ουράνια, να διέπει των Ελλήνων τη ζωή.

Να εμφυσά στο πνεύμα μας, διάκριση, κατανόηση, έμπνευση και γνώση.

Και ούτω γένοιτο.»

– Οραματιζόμαστε ένα λαμπρό λευκόχρυσο φως να κατεβαίνει και να εγκαθίσταται ακτινοβολώντας στο κέντρο του κρανίου μας. Βλέπουμε το φως αυτό ν’ απλώνεται παντού στο γύρω χώρο. Βλέπουμε το φως ν’ ακτινοβολεί απ’ όλα τα κεφάλια των χιλιάδων Ελλήνων και να μας καθαρίζει όλους αλλά και όλη την «σκεπτόσφαιρα» της χώρας, από κάθε νοητική πλάνη, ισχυρογνωμοσύνη ή προκατάληψη, από κάθε αρνητικότητα της διάνοιάς μας.

– Και ακτινοβολώντας μακριά αυτό το φως, νιώθουμε το νου μας –μαζί και όλων των Ελλήνων- να αποκτά κρυστάλλινη διαύγεια, παρουσία και καθαρότητα αντίληψης. Ανώτερη ευφυΐα και σχεδιαστική ικανότητα. Βαθειά διάκριση και κατανόηση της αλήθειας. Νιώθουμε ν’ ανοίγουν οι πύλες της πνευματικότητας, της έμπνευσης και της σοφίας. Νέες πρωτοποριακές ιδέες κατακλύζουν ως δέσμες φωτός το νου των Ελλήνων. Βλέπουμε το λόγο μας ν’ αποκτά ισχύ και δύναμη υλοποίησης.

– Οραματιζόμαστε την χώρα μας να γεμίζει από σχολές και κέντρα αυτογνωσίας και φιλοσοφίας, από θεσμούς που ερευνούν τις αιώνιες αλήθειες, καλλιεργούν τη συνειδητότητα και προσφέρουν στους πολίτες πνευματικό στόχο και ανώτερο όραμα για το μέλλον.

– Βλέπουμε τις επιστήμες, την έρευνα και την τεχνολογία να ανθίζουν στην χώρα μας, με στόχους ανθρωπιστικούς και φιλικούς προς το περιβάλλον και προς όλα τα όντα. Τα πανεπιστήμια και τα σχολεία να προσφέρουν μια παιδεία με εκπαιδευτικά προγράμματα πρωτοποριακά και σύγχρονα, με ανθρωπιστική και περιβαλλοντική αντίληψη. Να παράγουν πολίτες μορφωμένους, συνειδητούς, κοινωνικούς, δημιουργικούς και ψυχικά ισορροπημένους. Να διδάσκουν παιδαγωγοί υπεύθυνοι, ζωντανοί, με αγάπη, χιούμορ, έφεση και σωστή επιστημονική κατάρτιση.

– Βλέπουμε ν’ αποκτά η χώρα μας μια αληθινά πνευματική ηγεσία (τους βουλευτές μας, τα Δημαρχεία μαζί με τα Δημοτικά Συμβούλια, μέσα σε χρυσόλευκο φως). Να μας αντιπροσωπεύο6υν άνθρωποι φωτισμένοι, γνήσιοι αναζητητές της αλήθειας, ανοιχτόμυαλοι, διορατικοί, εμπνεόμενοι από υψηλά ανθρωπιστικά ιδανικά.

– Οραματιζόμαστε τους συμπολίτες μας να συμμετέχουν συνειδητοί στις εξελίξεις. Να διαβάζουν, να ενημερώνονται με αντικειμενικότητα, να συζητούν αρμονικά και διαλεκτικά μεταξύ τους.

5. Εστιαζόμαστε στον παράγοντα Αρμονία και εκφωνούμε:

«Είθε η Αρμονία η Ουράνια, να διέπει των Ελλήνων τη ζωή.

Να θερμαίνει την ψυχή μας, με αγάπη, αυτοεκτίμηση, ακεραιότητα και θάρρος.

Και ούτω γένοιτο»

– Οραματιζόμαστε ένα λαμπρό λευκόχρυσο φως να κατεβαίνει από το Ελληνικό Αρχέτυπο και να εγκαθίσταται ακτινοβολώντας στο μέρος της καρδιάς μας. Βλέπουμε το φως αυτό να απλώνεται παντού στο γύρο χώρο. Βλέπουμε το φως αυτό ν’ ακτινοβολεί απ’ όλες τις καρδιές των χιλιάδων Ελλήνων και να μας καθαρίζει όλους αλλά και όλη την ψυχική ατμόσφαιρα της χώρας από κάθε προσκόλληση, κάθε φόβο, από κάθε εγωιστικό και αρνητικό συναίσθημα.

– Και ακτινοβολώντας μακριά αυτό το φως, νιώθουμε τις καρδιές μας – μαζί και όλων των Ελλήνων- να γεμίζουν από έλεος, αγάπη, μεγαλοψυχία. Διάθεση για ανιδιοτελή υπηρεσία. Νιώθουμε όλους τους πολίτες γεμάτους αυτοεκτίμηση και εμπιστοσύνη για το μέλλον. Γεμάτους θάρρος, αποφασιστικότητα και αυτοκυριαρχία. Νιώθουμε τις καρδιές όλων να ατσαλώνονται από βαθιά αισθήματα τιμιότητας, συνέπειας και ευθύτητας. Από ισχυρή την αίσθηση του δικαίου και της αξιοκρατίας.

– Βλέπουμε μια αποφασιστική και ενωτική εθνική στάση να σχηματίζει ένα αδιαπέραστο πύρινο πεδίο κατά μήκος των συνόρων της χώρας μας αποτρέποντας και την παραμικρή εξωτερική επιβουλή.

– Βλέπουμε τη ζωή μας ν’ αποκτά αρμονία, κάλλος και ψυχική ισορροπία – στις σχέσεις μας, στην εργασία, στην οικογένεια, στη διασκέδαση.

– Οραματιζόμαστε τις κρατικές και δημοτικές υπηρεσίες σύγχρονες, ευέλικτες, αποτελεσματικές και ανθρώπινες. Με δημόσιους λειτουργούς που αγαπούν το συνάνθρωπο και χαίρονται το έργο που προσφέρουν.

– Βλέπουμε την ανεξιθρησκία, τις δημοκρατικές ελευθερίες, το σεβασμό στις φυλετικές διαφορές και όλα τ’ ανθρώπινα δικαιώματα, να κατοχυρώνονται στην καθημερινή μας ζωή, σ’ ένα κλίμα αγάπης, εκτίμησης και ουσιαστικής εθνικής ενότητας.

– Οραματιζόμαστε τους συμπολίτες μας που μας αντιπροσωπεύουν στο Κοινοβούλιο και τη Δημοτική Αρχή μέσα στο χρυσόλευκο φως. Τους βλέπουμε ν’ αποτελούνται από ανθρώπους τίμιους, ακέραιους, αληθινούς πατριώτες, δίκαιους, οραματιστές και τολμηρούς, συνεργατικούς και ενωτικούς που όλοι μαζί εργάζονται με αγάπη για το έργο τους, με ανιδιοτέλεια, με μοναδική τους διάθεση την προσφορά στο κοινωνικό σύνολο.

– Οραματιζόμαστε μια χώρα που κατοχυρώνει την αξιοκρατία σ’ όλο το φάσμα της κοινωνικής ζωής. Που προασπίζει την αξιοπρέπεια, που αμείβει και επιβραβεύει την τιμιότητα, τη δημιουργική εργασία και την ειλικρινή προσπάθεια.

– Οραματιζόμαστε μια παρέμβαση των πολιτών στα Μ.Μ.Ε., καθιστώντας τα φορείς υγιών συναισθημάτων, αγωγούς αγάπης και αλληλεγγύης, αντικειμενικής ενημέρωσης και πρωτοπόρους θύλακες αποκάλυψης και καταγγελίας του κοινωνικού κακού.

– Οραματιζόμαστε όλους τους πολίτες να βοηθούν και να εκτιμούν ο ένας τον άλλον, να συνεργάζονται, να οργανώνουν ειρηνευτικές και ανθρωπιστικές πρωτοβουλίες που φωτίζουν με τη λάμψη τους όλο τον πλανήτη.

– Οραματιζόμαστε δεκάδες συλλόγους και κέντρα ανθρωπιστικής και οικολογικής δράσης, να ιδρύονται αυθόρμητα κι’ από αγάπη, σχηματίζοντας ένα δίκτυο ελέους και καλής θέλησης για έργα αγάπης και προστασίας του πλανήτη.

6. Εστιαζόμαστε στον παράγοντα Δύναμη και εκφωνούμε:

«Είθε η Δύναμη η Ουράνια, να διέπει των Ελλήνων τη ζωή.

Να ευλογεί τα έργα μας μ’ αισιοδοξία, ροϊκότητα, ζωντάνια και υγεία.

Και ούτω γένοιτο»

– Οραματιζόμαστε ένα λαμπρό λευκόχρυσο φως να κατεβαίνει και να εγκαθίσταται ακτινοβολώντας στην περιοχή της κοιλιακής μας χώρας. Βλέπουμε το φως αυτό ν’ απλώνεται παντού στο γύρω χώρο. Βλέπουμε το φως ν’ ακτινοβολεί απ’ όλο το υπογάστριο των χιλιάδων Ελλήνων και να μας καθαρίζει όλους αλλά και όλο το ενεργειακό πεδίο της χώρας μας, από κάθε αρρώστια, κάθε έλλειψη ζωτικότητας, κάθε ανασφάλεια, κάθε ενεργειακό μπλοκάρισμα ή δυσαρμονία.

– Και ακτινοβολώντας μακριά αυτό το φως, καθαροί και ισορροπημένοι νιώθουμε την ενέργειά μας – μαζί και όλων των Ελλήνων- να κυλά μέσα μας ροϊκά και αβίαστα. Νιώθουμε να σφύζουμε από υγεία, ζωντάνια, δυναμισμό και δημιουργικότητα. Να ξεχειλίζουμε από χαρά, αισιοδοξία, ερωτισμό. Να αποκτούμε μεθοδικότητα, προσαρμοστικότητα και αποτελεσματικότητα στη δράση μας.

– Οραματιζόμαστε τη χώρα μας να αποκτά ενεργειακή αυτοδυναμία. Βλέπουμε να προβάλλουν νέες και ασφαλείς μορφές ενέργειας. Βλέπουμε τους Έλληνες πολίτες φωτεινούς, να βρίσκουν εργασία που τους ταιριάζει μέσα από ένα άψογο σύστημα επαγγελματικού προσανατολισμού, σε φωτεινούς χώρους εργασίας.

– Οραματιζόμαστε μια χώρα ευημερίας και αφθονίας, μέσα από έναν ενωτικό σχεδιασμό που σέβεται και ωφελεί τους πολίτες και είναι πλήρως εναρμονισμένος με τις σύγχρονες περιβαλλοντικές απαιτήσεις.

– Βλέπουμε την ποιότητα ζωής να αριστοποιείται από πολίτες που προστατεύουν ενεργά το περιβάλλον και όλα τα όντα. Δρόμους χωρίς κυκλοφοριακό πρόβλημα. Τον ουρανό και τον αέρα πεντακάθαρο, χωρίς μόλυνση και νέφος. Σπίτια όμορφα και ανθρώπινα. Γειτονιές νέες, λειτουργικές, σύγχρονα σχεδιασμένες. Δάση, πράσινο και πάρκα ν’ αγκαλιάζουν παντού την χώρα μας, σ’ όλες τις γειτονιές. Τη θάλασσα, τις λίμνες και τα ποτάμια πεντακάθαρα. Όλα τα όντα να ζουν ευτυχισμένα, σ’ ένα περιβάλλον καθαρό, αρμονικό, που μέσα τους κυλά η ζωή ήρεμα, αρμονικά και αβίαστα.

– Οραματιζόμαστε τις καλές τέχνες και τον πολιτισμό ν’ ανθίζουν, να καλλιεργούν στη ζωή μας την αίσθηση του ωραίου και την αναζήτηση των υψηλότερων αισθητικών και επικοινωνιακών ιδανικών.

– Βλέπουμε τα νοσοκομεία μας και τα Κέντρα Υγείας να εκσυγχρονίζονται και τους πολίτες να απολαμβάνουν πλήρη εμπιστοσύνη και σιγουριά μέσα από μια άψογη ιατρική φροντίδα.

– Οραματιζόμαστε τις ανθρώπινες σχέσεις, την επαφή και την επικοινωνία, να ενθαρρύνονται μέσα από νέους πρωτοποριακούς και πνευματικούς θεσμούς. Βλέπουμε την Ψυχολογία και την Αυτογνωσία να ανθίζουν διαμορφώνοντας πολίτες συνειδητούς, ροϊκούς και ισορροπημένους.

– Βλέπουμε τους συμπολίτες μας κοινωνικούς, ανοιχτούς στις ανθρώπινες γνωριμίες και επαφές, να μετατρέπουν τη ζωή μας σε μια διαρκή γιορτή επικοινωνίας, δημιουργίας και συνεργασίας. Να οργανώνονται σε παρέες, σε ομάδες κοινωνικής και οικολογικής παρέμβασης, σε φορείς πολιτιστικής ανάπτυξης και δημιουργίας.

7. Μένουμε για λίγο, βλέποντας πρώτα την Ελλάδα από ψηλά και μετά από κοντά, μέσα στις πόλεις, τα χωριά, τη φύση, τους ανθρώπους, όλα τυλιγμένα στο περίλαμπρο χρυσόλευκο φως, ν’ ακτινοβολούν πληρότητα, επίτευξη, αγάπη και σοφία. Να εκτείνει πρόθυμα το πεδίο της αγκαλιάζοντας όλες τις άλλες χώρες, όλες τις φυλές, όλο τον κόσμο. Να ενώνεται με τα ανώτερα πεδία των άλλων χωρών μέσα σε μια πανδαισία φωτός, συμβάλλοντας στη δημιουργία μιας αληθινά πνευματικής, ειρηνικής και δημιουργικής Ανθρωπότητας (ολόκληρος ο πλανήτης ακτινοβολεί περίλαμπρος από δίκτυα και κέντρα φωτός).

Στρεφόμαστε ψηλά και ευχαριστούμε σιωπηρά τη φωτεινή πηγή, το Αρχέτυπο και Ανώτερο Δρόμο της Ελλάδας για την ενεργό και καταλυτική παρουσία τους και ευχόμαστε να βρίσκεται πάντα στο πλευρό μας για να μας οδηγεί με Σοφία, Αγάπη και Ισχύ στην πλήρη εκπλήρωση της θείας αποστολής μας.

Σιγή και ήρεμη επαναφορά στη συνηθισμένη κατάσταση εγρήγορσης.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s