«Οι επερχόμενες κρίσιμες υλοποιήσεις στην Ελλάδα, την Ευρώπη και τον Κόσμο»

ΟΡΑΜΑΤΙΣΜΟΣ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2015

 

Να σας καλωσορίσουμε και σ’ αυτόν τον οραματισμό για την Ελλάδα, πάρτε υπ’ όψιν σας ότι, στον επόμενο οραματισμό, που θα γίνει στις 20 Μαρτίου του 2016, κλείνουμε είκοσι χρόνια ανελλιπούς εκτέλεσης του οραματισμού, κάθε τρίμηνο, που ξεκινήσαμε, το Μάρτιο του 1996.

Τώρα δεν ξέρω, αν πρέπει να λέμε να τα χιλιάσουμε, ή να τα εκατοστίσουμε, η ουσία είναι ότι είναι κάτι που κρατάει, γιατί προφανώς, η όλη κατάσταση το είχε ανάγκη, αυτή την αποστολή ενέργειας.

Ανακοινώσεις

Μια πολύ ευχάριστη είδηση είναι ότι, ένα μέλος του ΠΑΔΙΣΥ από παλιά, η φίλη μας η Μαρία η Κούτρα έχει εκδώσει μια συλλογή από οκτώ παραμύθια, τα οποία δεν είναι τυχαία, είναι μια συλλογή καθ’ υπαγόρευση, με πνευματικά νοήματα και αυτή τη συλλογή έχουμε σήμερα την τιμή να την έχουμε σήμερα εδώ, οπότε μπορείτε να ρίξετε μια ματιά.

Η δεύτερη ανακοίνωση έρχεται να καλύψει ένα κενό, που υπήρχε στην επικοινωνία μας, διότι από πάρα πολλούς φίλους του ΠΑΔΙΣΥ, από την Αθήνα, αλλά κυρίως εκτός Αθηνών κι απ’ το εξωτερικό, υπήρχε ένα μόνιμο αίτημα για το, πώς θα μπορούμε να έχουμε μια πιο συχνή επαφή, πέρα απ’ αυτή την τακτική επαφή μας ανά τρίμηνο. Μια επαφή στην οποία και να μπορούμε να δίνουμε μια πληροφόρηση πιο τακτικά σε σχέση με το τι συμβαίνει, αλλά κυρίως να μπορούσαμε να κάνουμε και κάποια άσκηση, δηλαδή να μη λείπει αυτό το βιωματικό κομμάτι της πρακτικής.

Έτσι λοιπόν, μετά από διάφορες δοκιμές, καταφέραμε να οργανωθούμε, από τις 20 Ιανουαρίου, ημέρα Τετάρτη και πλέον κάθε Τετάρτη, για μια ώρα, εννέα με δέκα το βράδυ θα ξεκινήσει η on line, η απευθείας δηλαδή ιντερνετική εκπομπή του ΠΑΔΙΣΥ, η οποία θα βγαίνει από διάφορα μέλη του ΠΑΔΙΣΥ, όχι μόνο από μένα και θα περιλαμβάνει και θεωρητικά ζητήματα, τα οποία μας απασχολούν όλους, θα περιλαμβάνει συμβουλές, θα μπορεί ο καθένας να θέτει και ερωτήσεις, αν χρειάζεται να πληροφορηθεί κάτι, ή χρειάζεται κάποια συμβουλή, όπου κι αν βρίσκεται και κάθε φορά θα κάνουμε και κάποια άσκηση, μπορεί να είναι μια μορφή ενεργειακής άσκησης, ή ενεργειακής υποστήριξης, μπορεί να είναι κάποια μορφή διαλογισμού, κάθε φορά θα υπάρχει κάτι πρακτικό.

Έτσι λοιπόν, λύνεται αυτό το πρόβλημα και για το οποίο είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι, η ώρα είναι τέτοια, που βολεύει όλους Τετάρτη 9-10 το βράδυ οι περισσότεροι δεν εργάζονται, θα μπορούν να συνδεθούν και επειδή εκείνο που μας ενδιαφέρει, πρωτίστως είναι ακριβώς η διατήρηση μιας τέτοιας ζωντανής επαφής, είναι και η συμμετοχή καθαρά συμβολική, δηλαδή να καταλάβετε έχουμε βάλει μια μηνιαία συνδρομή 10 ευρώ, δηλαδή 2,5 ευρώ τη βδομάδα.

Έτσι, οπουδήποτε κι αν βρίσκεται κανείς, είτε στην Ελλάδα, είτε στο εξωτερικό, από 20 Ιανουαρίου θα μπορεί πλέον να έχει μια στέρεα σχέση μαζί μας, σε εβδομαδιαία βάση.

Το άλλο θέμα αφορά στο ζήτημα της συντροφικότητας, που είναι κάτι, το οποίο απασχολεί όλους, καθ’ ότι ορθές ανθρώπινες σχέσεις, όπως πολύ καλά γνωρίζετε, μπορεί να είναι για έναν άνθρωπο εφαλτήριο στον πνευματικό του δρόμο, για την πνευματική του ανάπτυξη, να είναι και κόλαση, ένας εφιάλτης, αν οι ανθρώπινες σχέσεις λειτουργούν στραβά. Και επειδή το θέμα της συντροφικότητας είναι κάτι, το οποίο απασχολεί όλους, γιατί δεν υπάρχει άνθρωπος που συνειδητά, να μην νιώθει την ανάγκη να μοιραστεί τίποτα, κανέναν άλλον.

Έτσι, είπαμε να κάνουμε ένα εργαστήριο την Κυριακή 14 Φεβρουαρίου, είναι και συμβολικό το θέμα, στο οποίο θα επικεντρωθούμε, στο πώς μπορεί κανείς, αφ’ ενός μεν να αναγνωρίσει και να μαγνητίσει τον ιδανικό γι αυτόν σύντροφο, και απ’ την άλλη πώς μπορούμε να μπούμε σε μια αυτογνωσιακή σχέση, με τον εαυτό μας, ξεκινώντας κυρίως και μετά προβάλλοντας τους άλλους, έτσι ώστε να μπορούμε τη δόνηση που εκπέμπουμε-κι όταν λέω δόνηση εννοώ τις σκέψεις που κάνουμε, τα συναισθήματα που εκφράζουμε, αλλά και η όλη συμπεριφορά μας μέσα στην καθημερινότητα, να είναι τέτοια, ώστε να μπορούμε πράγματι να έλξουμε τον κατάλληλο για μας σύντροφο.

Γιατί, για τους περισσότερους ανθρώπους, καλώς ή κακώς, υπάρχει εδώ ένας διχασμός, υπάρχουν αντιφάσεις, ενώ οι περισσότεροι θέλουν ένα σύντροφο στη ζωή τους, που να πληροί μια σειρά από χαρακτηριστικά, ωστόσο, στην πράξη, η δόνηση που εκπέμπουν κι ο τρόπος που συμπεριφέρονται, έλκει κάτι τελείως διαφορετικό, με αποτέλεσμα να υπάρχουν παρεξηγήσεις, να υπάρχει πόνος, αποπροσανατολισμός. Κι εμάς δεν μας ενδιαφέρει το θέμα των σχέσεων μέσα από το κλασικό πρίσμα της ψυχολογίας, ή της ψυχοθεραπείας, αλλά μας ενδιαφέρει το πώς επηρεάζουν οι σχέσεις την πνευματική μας πορεία.

Άρα, δεν είναι το θέμα απλώς πώς θα κάνεις μια «ισορροπημένη» σχέση με κάποιον, αλλά πώς αυτός ο κάποιος θα μπορέσει να επιδράσει ενισχυτικά, επάνω στην πνευματική μας πρόοδο και όχι αποπροσανατολιστικά.

Αυτά όλα θα τα συζητήσουμε στο εργαστήριο στις 14 Φεβρουαρίου.

Έχουμε δυο νέες εφαρμογές απ’ το site morphogenesis, όπου μόλις έχει ανέβει η εφαρμογή της αγγελικής προστασίας, είναι μια πολύ καινούργια εφαρμογή, πάρα πολύ σημαντική, που έχει μια πλήρη ανάλυση, τόσο θεωρητική, όσο και από πλευράς πρακτικής, για το πώς μπορούμε να μπούμε κάτω από μια ομπρέλα προστασίας και μέσω πρακτικών, αλλά και μέσα από στάση ζωής και μέσα από την όλη νοοτροπία.

Όπως επίσης στο newearthnetwork, μόλις ανέβηκε μια εφαρμογή, που μας αφορά όλους μας, γιατί, αν θέλω να την τιτλοφορήσω, είναι του πώς μπορούμε να συμβάλλουμε όλοι μας, για την καρμική απεξάρτηση της Ελλάδας και του Ελληνισμού από την έννοια του χρέους. Έχει μια πολύ σημαντική ανάλυση, του πώς τα χρόνια που περάσανε συντελέστηκε αυτή η καρμική επιβάρυνση, η οποία υλοποιήθηκε με την έννοια του χρέους, που τώρα καλούμαστε να αποπληρώσουμε και βέβαια δείχνει και τις διεξόδους, με ποια στάση πάλι, ο καθένας από μας μπορεί να συνεισφέρει και όλοι μαζί οργανωμένα, έτσι ώστε να γίνει αυτή η καρμική υπέρβαση, απέναντι σ’ αυτό το δεσμό, που ονομάζεται χρέος.

Αυτά όσον αφορά στις διάφορες ενδιαφέρουσες δραστηριότητες και ανακοινώσεις.

ΤΙΤΛΟΣ

Για να περάσουμε στην ομιλία μας.

Θα προσπαθήσω αυτή τη φορά, να γίνει όσο το δυνατόν πιο μεστή γίνεται, με την έννοια ότι, θεωρώ ότι πέρα από διαδόσεις, φήμες, όλα αυτά τα τρελά επιτρέψτε μου την έκφραση, που μπορεί να βλέπουμε να κυκλοφορούν στο internet, στο facebook και οπουδήποτε αλλού, πιστεύω ότι πρέπει να εστιαστούμε σε πραγματικά, αντικειμενικά γεγονότα, τα οποία επηρεάζουν τη σημερινή κατάσταση και δεύτερον, θεωρώ ότι μέσα απ’ όλες τις ομιλίες, που έχουμε κάνει μέχρι τώρα, οι περισσότεροι από σας έχετε καταλάβει τι γίνεται, έχουμε δώσει πληθώρα στοιχείων, οι περισσότερες ομιλίες από αυτές, υπάρχουν και στο site του ΠΑΔΙΣΥ αναρτημένες, έτσι ώστε κάποιος που τις έχει χάσει, να μπορέσει να μπει να τις παρακολουθήσει, άρα θεωρώ ότι δεν είναι καλό να επαναλαμβάνουμε ίδια πράγματα, απ’ τη στιγμή, που ουσιαστικά ξέρουμε, που πρέπει να επικεντρωθούμε και σ’ αυτό που πρέπει να επικεντρωθούμε, είναι να μείνουμε αταλάντευτοι, εστιασμένοι σταθερά στη θετική έκβαση των πραγμάτων, τόσο για την Ελλάδα, όσο και παγκόσμια.

Όμως, επειδή είδατε που λέγαμε, εδώ και δυο χρόνια, ότι από το Νοέμβρη του 2015 τα πράγματα άρχισαν να παίρνουν την αντίστροφη μέτρηση, θ’ άρχιζε η αντίθετη πορεία, σε σχέση με την καθοδική πορεία που ακολουθούσε η Ελλάδα, αλλά και γενικά η ανθρωπότητα.

Έτσι λοιπόν, έφτασε Νοέμβρης και έχουμε δυο πάρα πολύ σημαντικά γεγονότα, τα οποία αλλάζουν το τοπίο και απ’ αυτά θα ξεκινήσω, χωρίς περιστροφές, για τι συμβαίνει.

Το πρώτο πολύ σημαντικό γεγονός που αφορά ουσιαστικά την Ελλάδα και την αντίστροφη μέτρηση, που λέγαμε ότι θα ξεκινήσει, είναι οι διάφορες συμφωνίες, που ήδη έχουν γίνει, άσχετα που δεν έχουν ανακοινωθεί επισήμως, σε σχέση με την ενέργεια η Ελλάδα αποφασίστηκε να καταστεί κορυφαίος ενεργειακός κόμβος και για τη νοτιοανατολική μεσόγειο, αλλά και για ολόκληρη την Ευρώπη.

Μπορεί να μην έχουν ανακοινωθεί επισήμως κάποια πράγματα, αλλά όλοι θα είδατε τα διάφορα ταξίδια που έγιναν, ο πρόεδρος της Αιγύπτου στην Ελλάδα, ο πρωθυπουργός ο δικός μας στο Ισραήλ, ο Τζων Κέρι επίσκεψη στην Ελλάδα και η τελευταία του επίσκεψη, είναι ακριβώς για να επισημοποιηθεί και να οριστικοποιηθεί η έκβαση του ενεργειακού παιχνιδιού. Εκείνο το οποίο αποφασίστηκε είναι, ότι, ουσιαστικά η Τουρκία μένει έξω απ’ το κάδρο, όσον αφορά στην κεντρική διαχείριση του ενεργειακού και από κει και πέρα έχουμε τρεις διαφορετικές εξελίξεις, σε σχέση με το ενεργειακό. Η πρώτη εξέλιξη είναι ο αγωγός που θα φέρνει το αέριο απ’ το Αζερμπαϊτζάν, ο οποίος θα περάσει από την Ελλάδα κι από κει θα φύγει προς την Ευρώπη, η δεύτερη εξέλιξη είναι ένας άλλος αγωγός, ο οποίος από την Ελλάδα θα τροφοδοτεί, μέσω Ιταλίας την Ευρώπη με ενέργεια και η τρίτη πολύ σημαντική εξέλιξη είναι επίσης η απόφαση για εκμετάλλευση όλων των ενεργειακών κοιτασμάτων της νοτιοανατολικής Μεσογείου, από την τετραεθνή. Και μάλιστα έχουν πέσει και υπογραφές από τις αντίστοιχες εταιρίες, από την τετραεθνή σύμπραξη, Αίγυπτος, Ελλάδα, Κύπρος, Ισραήλ.

Έτσι λοιπόν, αυτό είναι σίγουρο, ότι η Ελλάδα αναβαθμίζεται, όχι μόνο ενεργειακά μ’ αυτό τον τρόπο, αλλά και γεωπολιτικά. Και αυτά οριστικοποιήθηκαν το Νοέμβριο, που μας πέρασε, άρα βρισκόμαστε ακόμα στην αρχή.

Το δεύτερο πολύ σημαντικό και το ξέρετε όλοι, είναι το ξέσπασμα της ρωσοτουρκικής κρίσης, από το οποίο δεν είναι απλώς τα οφέλη για την Ελλάδα, ο οικονομικός πολιτισμός και οι οικονομικές κυρώσεις που επιβάλλει η Ρωσία στην Τουρκία, δεν είναι απλώς ότι φέτος όλος ο τουρισμός από τη Ρωσία θα στραφεί στην Ελλάδα και ήδη έχουν δοθεί εντολές από την ρωσική ηγεσία και κλείνονται κατά χιλιάδες οι επισκέψεις για το καλοκαίρι, αλλά το σημαντικότερο απ’ όλα είναι ότι, μέσα από μια επαναδιαπραγμάτευση, απ’ ότι μαθαίνουμε, που έχει κι ανάμεσα στην Ρωσία και τις ΗΠΑ, γι αυτό και επετράπη στη Ρωσία η επέμβαση στη Συρία με τον τρόπο που τη βλέπουμε, είναι ότι, απ’ ότι φαίνεται η Τουρκία δεν πρόκειται να τύχει υποστήριξης σημαντικής, παρά μόνο φραστικής από τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ. Για να μη σας πω ότι υπάρχουν επίσημες φωνές, που βγήκαν στη φόρα το Νοέμβριο, μέσα στο ΝΑΤΟ, που συζητούν για αποπομπή της Τουρκίας.

Εν πάση περιπτώσει, αυτά είναι πολύ σοβαρές εξελίξεις, το ενεργειακό και οι ρωσοτουρκικές σχέσεις, που δρομολογούν μια εντελώς διαφορετική κατάσταση για το μέλλον της Ελλάδας.

Πάμε όμως να δούμε και ορισμένα πράγματα σε σχέση με τα διεθνή.

Αν θυμάστε είχαμε πει, ότι η όλη πορεία αλλαγής σε διεθνές επίπεδο, περιλαμβάνει τρεις εφταετίες, δεν θα τα επαναλάβω, γιατί μπορεί να τα βρείτε και στο διαδίκτυο, εκείνο που θέλω απλώς να υπενθυμίσω, επειδή βρισκόμαστε τώρα σ’ αυτή την περίοδο, είναι ότι ήδη είμαστε στα μέσα της πρώτης εφταετίας, η οποία ξεκίνησε από το καλοκαιράκι του 2013 και η οποία θα ολοκληρωθεί το καλοκαίρι του 2020, είμαστε σχεδόν στα μέσα της πρώτης εφταετίας και ήδη βλέπουμε το πρώτο από τα δυο χαρακτηριστικά, που είπαμε ότι θα περιλαμβάνει.

Η πρώτη εφταετία είχαμε πει ότι θα περιλαμβάνει δυο χαρακτηριστικά, το ένα θα ήταν ο διαχωρισμός των ανθρώπων σε δυο στρατόπεδα, που ολοένα και περισσότερο θα γίνεται συνειδητά αυτός ο διαχωρισμός, αυτό που λέγαμε ότι ο καθένας θα κληθεί να πάρει θέση και το δεύτερο χαρακτηριστικό, που είπαμε είναι ότι στο τέλος της πρώτης αυτής εφταετίας θα προκύψει μια καινούργια ιδεολογία, μια καινούργια διάχυτη ιδεολογία την είπαμε ιδεολογία του Φωτός, η οποία δεν έχει σχέση πώς θα την ονομάσει κανείς, αλλά το σημαντικό είναι ότι θα δούμε πλέον αυτό το στρατόπεδο του Φωτός, το οποίο θα περιλαμβάνει έναν τεράστιο αριθμό ατόμων πλέον, είναι ότι πέρα από μια γενικώς διάθεση για το καλό, θα εμφανιστεί πολύ πιο συνειδητοποιημένο και συγκροτημένο σε σχέση με τα αιτήματά του, δηλαδή τι προτάγματα θα έχει για την αλλαγή στην παγκόσμια κατάσταση. Αυτά τα προτάγματα βλέπουμε ήδη να έχουν αρχίσει να διαμορφώνονται, όπως και ο διαχωρισμός σ’ αυτά τα δυο στρατόπεδα. Και πράγματι πάλι μέσ’ το Νοέμβριο ήταν που ξεκίνησε αυτός ο δεύτερος γύρος, σε σχέση με την τρομοκρατία, με αφορμή την επίθεση στο Παρίσι. Αυτό δεν είναι καθόλου τυχαίο γεγονός, διότι, μέσα στα δυο επόμενα χρόνια, μέσα στο 2016 και το 2017, το στρατόπεδο εκείνο της διεθνούς ελίτ που επιχειρεί να ελέγξει τις εξελίξεις και να εγκαθιδρύσει αυτό το παγκόσμια ολοκληρωτικό καθεστώς στο οποίο έχουμε αναφερθεί πολλές είναι που κλιμακώνει διαρκώς αυτή τη δράση και ένας απ’ αυτούς τους άξονες της κλιμάκωσης είναι και το φαινόμενο της τρομοκρατίας, με τη βοήθεια του οποίου ο σκοπός είναι κι ο στόχος να περάσουν αστυνομικά μέτρα πάνω σ’ όλο τον πλανήτη και μέσα από μια κατάσταση διαρκούς κρίσης και πολιορκίας, να μπορέσει τελικά να επιβληθεί αυτό το παγκόσμιο δικτατορικό καθεστώς, όπως επίσης σε μια δεύτερη διάσταση, είναι και το φαινόμενο της ανελλιπούς και αδιάλειπτης παρακολούθησης των πολιτών και του ελέγχου της συνείδησης. Ήδη έχουν κλειστεί συμφωνίες καινούργιες, που περιλαμβάνουν την τέλεια παρακολούθηση του διαδικτύου και μάλιστα μέσα από εφαρμογές, οι οποίες θα επιχειρούν με διάφορα κίνητρα να κρατούν τον άνθρωπο διαρκώς συνδεδεμένο, είτε με αφορμές τα διάφορα προβλήματα υγείας, που μπορεί να έχει κάποιος και με τη δικαιολογία ότι καλό είναι για την υγεία σου να είσαι συνέχεια σε σύνδεση ώστε να μπορούν να σε παρακολουθούν on line τα διάφορα ιατρικά κέντρα, με τη διαμεσολάβηση των ασφαλιστικών εταιριών που έχουνε μπει στο παιχνίδι, με καινούργιες εφαρμογές που ετοιμάζουν τύπου facebook, οι οποίες έχουν ήδη πατενταριστεί και οι οποίες θα παρακολουθούν διαρκώς τις δραστηριότητες του χρήστη και θα μπορούν να αναπαράγουν την προσωπικότητά του.

Έχουμε πολύ σημαντικές εξελίξεις στον τομέα της τεχνολογίας απ’ όπου είναι ξεκάθαρο πλέον ότι η πρόθεση απ’ αυτά τα κέντρα αποφάσεων είναι να ξέρουν πλέον πολύ καλά πριν από σένα για σένα τι ακριβώς σκέφτεσαι και τι πρόκειται να σκέφτεσαι κάθε φορά, ταινίες δηλαδή επιστημονικής φαντασίας, όπως αυτές που είχαμε δει προληπτικής κράτησης, επειδή τηλεπαθητικά μαντεύανε ότι πρόκειται να διαπράξεις ένα αδίκημα στο μέλλον, τελικά κάθε άλλο παρά επιστημονικής φαντασίας θέματα είναι αλλά ήδη υπάρχουν τα αντίστοιχα λογισμικά. Εν πάση περιπτώσει, εδώ βλέπουμε ότι μέσα στο 2016-2017 θα υπάρξει μια κλιμάκωση όλων αυτών των δραστηριοτήτων και σε πάρα πολλούς τομείς. Και τους αναφέρω απλώς για να είμαστε συνειδητοί, όταν τέτοιου είδους φαινόμενα θ’ αναπτύσσονται και θα συμβαίνουν, όχι για να ψυχοπλακωθούμε, διότι αυτό το έχουμε ξεκαθαρίσει, πρέπει την έννοια του ψυχοπλακώματος να την αφήσουμε τελείως έξω απ’ τη ζωή μας, από δω και πέρα. Απλώς λοιπόν για να ξέρουμε τι μας γίνεται θα δούμε μια κορύφωση σε όλους τους τομείς, επαναλαμβάνω, στη διετία που έρχεται το 2016-2017 όλοι μιλάνε για επερχόμενη οικονομική-νομισματική κρίση, μέσα απ’ την οποία θα βρουν ευκαιρία κάποιοι, όχι μόνο για να επιβάλλουν παντού το ψηφιακό χρήμα, αλλά και για να επιβάλλουν αυτό το διεθνές υπουργείο οικονομικών και μια κοινή δημοσιονομική πολιτική, την οποία πάρα πολύ τη θέλουν τα διάφορα κέντρα αποφάσεων.

Το δεύτερο ήδη σας το ανέφερα, αλλά θέλει λίγο προσοχή καθώς θα περνάνε μέσα στη ζωή μας οι διάφορες εμπορικές εφαρμογές παρακολούθησης της συνείδησης.

Ο τρίτος τομέας είναι ο τομέας της διατροφής και των τροφίμων, όπου πολλοί επίσης προβλέπουν να γίνει το ξέσπασμα μιας ελεγχόμενης διατροφικής κρίσης για να μπορέσουν να περάσουν ανεμπόδιστα σε όσες χώρες ακόμα δεν έχουν περάσει τα μεταλλαγμένα. Και άρα να ελέγχεται η παγκόσμια διατροφική αλυσίδα από εκείνες τις εταιρίες που θα έχουν τις πατέντες των σπόρων και επίσης, όταν μιλάμε για διατροφική κρίση, δυστυχώς δεν αφορά μόνο στα τρόφιμα, αλλά αφορά στο νερό, το οποίο, η γραμμή και η πρόθεση που υπάρχει, που στις αναπτυσσόμενες χώρες τρέχει με πολύ γοργούς ρυθμούς, είναι η ιδιωτικοποίηση των υδάτων, το να περάσουν όλοι οι υδάτινοι πόροι στα χέρια εταιριών, κάτι πάρα πολύ σημαντικό.

Τέλος, υπάρχει και το κομμάτι της πανδημίας, που είναι ένας άσσος στο μανίκι για τον οποίο γίνονται συχνά αναφορές, αλλά ακόμα ευτυχώς έχει μείνει στα μετόπισθεν, όπως επίσης και μην σας κάνει εντύπωση αυτή η ιστορία με τους εξωγήινους, εννοώ συγκεκριμένα ότι τα τελευταία χρόνια και ιδίως φέτος έχουν πληθύνει δηλώσεις επίσημων αξιωματούχων, μεταξύ των οποίων και του ίδιου του Πάπα, που αναφέρονται στην ύπαρξη εξωγήινων πολιτισμών, αυτό πρέπει να μας προβληματίσει διπλά, γιατί αυτό έχει δυο όψεις, η μια είναι το ενδεχόμενο να υπάρχουν πράγματι κάποιος ή κάποιοι εξωγήινοι πολιτισμοί, με τους οποίους να προσπαθεί η διεθνής ελίτ ν’ αποκτήσει μια επαφή για να σώσει το τομάρι της, ο άλλος παράγοντας είναι η εκμετάλλευση ενός δήθεν εξωγήινου κινδύνου, ή μιας δήθεν εξωγήινης επαφής, για να προωθηθεί μια ώρα αρχύτερα αυτή η κεντρική διοίκηση της ανθρωπότητας, στο όνομα και καλά ότι θα πρέπει να υπάρχει κάποιος που ν’ αντιπροσωπεύει την ανθρωπότητα απέναντι στην ξένη εισβολή.

Άρα, εδώ θέλει πάρα πολύ προσοχή, για να μπορέσουμε να δούμε και όλα αυτά τα οποία κυκλοφορούν στο internet περί σκαφών, τα οποία βρίσκονται πίσω απ΄ τη σελήνη, πίσω απ’ τον ήλιο, στον Άρη, από δω, από κει, τι γίνεται μ’ όλα αυτά και από πού εκπορεύονται;

Από τη στιγμή που δεν μπορούμε να είμαστε μάντεις, εκτός αν κάποιοι είναι, καλό θα είναι όλα αυτά να τα κρατάμε επικαιροποιημένα στη συνείδησή μας, για να μην πιαστούμε εξ’ απήνης. Όπως και να έχει, παράλληλα με όλη αυτή την κλιμάκωση που προανέφερα, μέσα σ’ αυτή την εφταετία, πράγμα που νομίζω ότι αποτελεί και βίωμα όλων μας, είναι ότι ένας τεράστιος αριθμός ανθρώπων αφυπνίζεται σ’ όλο τον κόσμο και γίνεται με δυο τρόπους, ο ένας είναι ότι γίνεται συνειδητός, καταλαβαίνοντας δηλαδή τι συμβαίνει και ποιο είναι το παιχνίδι που παίζεται, και άρα επιλέγεις συνειδητά στρατόπεδο, με απώτερη συνέπεια μέχρι το τέλος αυτής της εφταετίας ένας πολύ μεγάλος αριθμός συνειδητοποιημένων ανθρώπων να αρχίσει να εμπλέκεται στα κοινά, πράγμα που μέχρι πρότινος δεν γινότανε.

Το δεύτερο, γύρω από την ιδεολογία του Φωτός, αρχίζει ν’ αποκρυσταλλώνεται πλέον, μέσα από συγκεκριμένες δραστηριότητες, είναι δηλαδή ένας τεράστιος αριθμός διεθνώς, ο οποίος πρώτον, ασχολείται συστηματικά με την αυτογνωσία, με την αναγνώριση του εαυτού του και με το μετασχηματισμό της προσωπικότητάς του.

Άρα, υπάρχει μια ομάδα κρούσης διεθνώς, πολλών-πολλών εκατομμυρίων ανθρώπων, οι οποίοι σιγά-σιγά αλλάζουν τη δόνηση και διαμορφώνουν μια κρίσιμη μάζα ανθρώπων, οι οποίοι δεν είναι πλέον ενστικτώδεις, δεν τσιμπάνε, από τις καθιερωμένες κοινωνικές αξίες, του μάρκετινγκ, της σώου μπίζνες, της επιφανειακές ανθρώπινες σχέσεις κοκ. την πολιτική, το ποδόσφαιρο και ότι άλλο υπάρχει για αποπροσανατολισμό του κόσμου, αλλά είναι εστιασμένοι σταθερά στη βελτίωση του εαυτού τους και στη βελτίωση των γύρω τους.

Αυτό είναι κάτι πάρα πολύ σημαντικό.

Το δεύτερο είναι ότι, αυτή η συνομοταξία ανθρώπων, αυτοί που τους ονομάσαμε φύλακες του καλού, οι οποίοι αφυπνίζονται ολοένα και περισσότερο, είναι ότι δεύτερον, είναι συνειδητά στρατευμένοι στον πνευματικό δρόμο.

Τρίτον, ότι αναζητούν συστηματικά ορθές ανθρώπινες σχέσεις, τέταρτο ότι είναι ευαισθητοποιημένοι απέναντι σε όλα τα όντα κι απέναντι στο περιβάλλον και πέμπτον ότι βλέπουν την έννοια της υγείας και της ψυχοσωματικής ισορροπίας, μέσα από ένα ολιστικό πρίσμα, το οποίο αρχίζει και επηρεάζει ολοένα και περισσότερο δίπλα τους. Και άρα συγκροτούν μια δύναμη κρούσης, η οποία αμφισβητεί το κυρίαρχο μοντέλο, του τι είναι ο άνθρωπος, ποιες πρέπει να είναι οι καθημερινές του αξίες, τι σημαίνει υγεία, τι σημαίνει κοινωνικότητα, τι σημαίνει ανθρώπινες σχέσεις, ποια είναι η φύση της πραγματικότητας, την οποία αρχίζουμε και καταλαβαίνουμε ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι, ότι δεν είναι αυτή που βιώνουμε με τις πέντε αισθήσεις, ότι είναι κάτι πολύ περισσότερο, το οποίο εξαρτάται από τον παράγοντα συνείδηση.

Όλα αυτά λοιπόν, διαμορφώνουν αυτή την καινούργια ιδεολογία, η οποία μοιραία, στην κορύφωση της πρώτης εφταετίας, πρόκειται να δημιουργήσει, να πάρει δηλαδή σάρκα και οστά σαν κοινωνικό ρεύμα και αυτό θα δρομολογήσει εκείνες τις εξελίξεις, με τις οποίες θα γίνει το μεγάλο ξεκαθάρισμα, ανάμεσα στα δυο στρατόπεδα, στη δεύτερη, όπως έχουμε πει, εφταετία, δηλαδή από το 2020 μέχρι το 2027. Στα πλαίσια αυτής της αλλαγής, που θα γίνει, για να έρθω λίγο και στην Ελλάδα, έχουμε πει ότι η Ελλάδα μέλλει να παίξει ένα πρωτοπόρο ρόλο.

Υπάρχουν κάποια πράγματα τα οποία απ’ ότι φαίνεται θα γίνουν από μόνα τους, και πιστέψτε με σ’ αυτό, υπάρχουν κάποια άλλα που θα πρέπει να βάλλουμε το χεράκι μας, όσο μπορούμε πιο ενεργά.

Ποια είναι εκείνα που θα γίνουν από μόνα τους;

Όσο κι αν σας φαίνεται παράξενο, η άνωθεν εκτίμηση που έχουμε, είναι ότι αυτά που θα γίνουν από «μόνα τους», είναι κι εκείνα που φαντάζουν πιο δύσκολα, δηλαδή το θέμα της γεωπολιτικής αναβάθμισης της Ελλάδας και το θέμα της οικονομικής ανάπτυξης, μέσα σε μια διετία θα παράξουν μια εικόνα, η οποία θα είναι τελείως διαφορετική απ’ αυτή τη μίζερη κατάσταση την οποία μας προβάλλουν τα ΜΜΕ και εν πάση περιπτώσει, όπως τείνει να είναι η κυρίαρχη σκεπτομορφή.

Έτσι λοιπόν, αυτά μέσα στην επόμενη διετία θ’ αλλάξουν ριζικά και η Ελλάδα θα πάρει το δρόμο της, από πλευράς οικονομίας και ανάπτυξης, θα υπάρξει επίσης πολύ μεγάλη αναδιάρθρωση στο πολιτικό τοπίο, δηλαδή πρόσωπα και κόμματα θα εξαφανιστούν, όπως ήδη βλέπουμε ότι αρχίζει και συμβαίνει αυτό και θα μπουν στο προσκήνιο καινούργιες δυνάμεις, καινούργιοι άνθρωποι, γιατί ακριβώς η κοινωνική κατάσταση, έτσι όπως διαμορφώνεται η σκεπτομορφή, με τη βοήθεια όλων μας, απαιτεί καινούργια νοοτροπία και αυτό νομοτελειακά θα γίνει.

Εκεί που θα χρειαστεί να βάλουμε το χέρι μας και μάλιστα πάρα πολύ ενεργά δεν είναι τόσο στα οικονομικά, όσο κι αν το πρόβλημά μας αυτή τη στιγμή φαίνεται να είναι αυτό, αν όμως το καλοσκεφτείτε και το σημερινό οικονομικό πρόβλημα είναι απόρροια άλλων πραγμάτων, δεν είναι ότι δεν είχε τη δυνατότητα η Ελλάδα να παράξει πλούτο, αλλά ήταν η όλη λανθασμένη νοοτροπία, η οποία οδήγησε στην υφαρπαγή και την κατασπατάληση του πλούτου και στην απαράδεκτη διαχείριση.

Έτσι λοιπόν, εκείνο στο οποίο θα πρέπει να ρίξουμε το βάρος είναι στη νοοτροπία, γύρω από την Ελλάδα και τον ελληνισμό. Και για να πούμε που πρέπει να επικεντρωθούμε, πρέπει να καταλάβουμε ότι όλα είναι θέμα παιδείας, γιατί όλα ξεκινάνε από μέσα προς τα έξω, όλα ξεκινάνε από την εκπαίδευση και αυτή τη στιγμή οι δυνάμεις, δεν μιλάω για πρόσωπα, και σας παρακαλώ να αποταυτιστούμε απ’ αυτό, δεν έχει νόημα ούτε να στοχοποιήσουμε πρόσωπα, ούτε κόμματα, αλλά σημασία έχει να στοχοποιήσουμε νοοτροπίες. Εκεί που το αρνητικό στρατόπεδο διεθνώς, αλλά και εδώ, έχει εστιαστεί είναι στον ευτελισμό της παιδείας και αυτό δεν είναι καθόλου τυχαίο, εκεί είχε εστιαστεί εδώ και χρόνια. Εκείνο στο οποίο εμείς θα πρέπει από τη δικιά μας μεριά να εστιαστούμε, είναι στην αποκατάσταση της παιδείας, ως το ύψιστο αγαθό, το οποίο εδραιώνει ένα έθνος, ένα λαό και όχι μόνο βλέποντάς το εθνοκεντρικά, αλλά με το σκεπτικό, ότι, για να μπορέσει η Ελλάδα, όπως και κάθε άλλη χώρα, να συνεισφέρει θετικά στο παγκόσμιο γίγνεσθαι, πρέπει ο λαός της να είναι εκπαιδευμένος, με βάση συγκεκριμένες αξίες. Δεν μπορείς λοιπόν να έχεις μια παιδεία, η οποία το μόνο πράγμα που εμφυσά στα παιδιά είναι να τα μαθαίνει να σκέφτονται στραβά, είναι να διαβάλλει τον ίδιο τον ελληνισμό, την ελληνική γλώσσα, τις αξίες του ελληνισμού.

Εάν αυτά που γίνονται στην Ελλάδα, αναφορικά με την παιδεία, γινόντουσαν σε οποιαδήποτε χώρα άλλη, δυτική, δεν λέμε για το ισλάμ, αλλά εάν αυτός ο ευτελισμός της εκπαίδευσης επιχειρούνταν από άτομα στις ανεπτυγμένες δυτικές χώρες, αυτή τη στιγμή θα ήταν φυλακή χιλιάδες άνθρωποι κι αυτοί που σήμερα φιγουράρουν στην Ελλάδα ως καθηγητές Πανεπιστημίου, ένα σωρό από δαύτους και από άλλους που στη Μέση Εκπαίδευση, δουλεύουν εκθεμελιώνοντας την έννοια της Ελλάδας, την ελληνική ιστορία, τον ελληνισμό, θα ήτανε μέσα.

Εν πάση περιπτώσει ο στόχος δεν είναι να στοχοποιηθούν άτομα, το ζήτημα είναι όμως, ότι πρέπει να κάνουμε τα πάντα για την αποκατάσταση μιας παιδείας, η οποία, όχι μόνο να είναι εθνοκεντρική με την καλή έννοια, αλλά επιπλέον, να έχει ένα επίπεδο, το οποίο, όχι μόνο θα ανεβάζει τη γνώση για τα ελληνόπουλα, αλλά θα είναι και πηγή, κέντρο, επίκεντρο έλξης φοιτητών απ’ όλο τον κόσμο.

Γιατί με τα ελληνικά μυαλά που διαθέτουμε, θα μπορούσαν τα ελληνικά πανεπιστήμια, τα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα, να έλκουν απ’ όλο τον πλανήτη ανθρώπους, οι οποίοι όχι μόνο ν΄ αποκτούσαν ένα υψηλού επιπέδου εκπαίδευσης, αλλά να εισαχθούν κιόλας και στην ημετέρα παιδεία, στην αντίληψη της ελευθερίας, της απροκατάληπτης έρευνας, της αρμονίας, του κάλλους, της αποφυγής των άκρων και όλου αυτού του οικοδομήματος, το οποίο τρέμει το αντίπαλο δέος.

Αυτό είναι κάτι που θα γίνει, αλλά σ’ αυτό οφείλουμε ο καθένας από μας, να συνεισφέρει με όλες του τις δυνάμεις. Βλέπετε ότι, ακριβώς το ζήτημα της νοοτροπίας είναι που καθορίζει την πορεία των λαών, βλέπετε, χθες ας πούμε, είχαμε πάει εκδρομή στο Αμφιαράειο, έξω απ’ τον Ωρωπό και πέσαμε σε κλειδωμένο τον αρχαιολογικό χώρο, γιατί οι φύλακες είχαν απεργία, διότι το ένα και τ’ άλλο. Και αυτό δεν έγινε μια φορά, κατ’ επανάληψη έχει συμβεί και με τουρίστες οι οποίοι έρχονται εδώ για τις αρχαιότητες και πέφτουν επάνω σε λουκέτα. Αυτό είναι ακριβώς ο αντίποδας, δηλαδή η χώρα θα μπορούσε οικονομικά να κάνει ένα μπουμ, μόνο και μόνο αν γινόταν εκμετάλλευση απ’ όλη την πολιτισμική μας κληρονομιά και όλα τα παγκόσμια συνέδρια, όλη η παγκόσμια πνευματικότητα είχε σαν επίκεντρο την Ελλάδα. Μιλάμε για απίστευτη ανάπτυξη, που θα μπορούσε να συμβεί. Οι άλλοι έχουν πέντε θέατρα όλα κι όλα αρχαία και τρεις κολόνες και τα έχουν εκμεταλλευτεί με τέτοιο τρόπο, που προσελκύουν κόσμο απ’ όλο τον πλανήτη. Εμάς, που είναι η χώρα μας ένα ατέλειωτο μνημείο, το έχουμε στο λουκέτο. Γι αυτό λέω ότι είναι καθαρά θέμα παιδείας. Προς τα κει λοιπόν θα στραφούν τα πράγματα, στην εκμετάλλευση του πολιτισμικού μας πλούτου και στην επανίδρυση ουσιαστικά της παιδείας.

Θέλω να κλείσω αυτή τη μικρή ομιλία επαναλαμβάνοντας ότι οι δυνάμεις του καλού συντάσσονται περί τον ελληνισμό και άρα η Ελλάδα θ’ αρχίσει να εξελίσσεται πολύ σύντομα, μέσα στην επόμενη διετία, να μετατρέπεται σε εξαγωγέα πολιτισμού και σε εξαγωγέα πνευματικότητας.

Έτσι ακριβώς, ώστε η πνευματική πλευρά του ελληνισμού να μπορέσει να δοθεί και να μπολιάσει και να συνταιριάξει μαζί με τις πνευματικές παραδόσεις όλου του κόσμου, προκειμένου να δημιουργηθεί αυτός ο άξονας Φωτός, το Δίκτυο Φωτός, από τον οποίο θα τροφοδοτηθεί η μεγάλη αλλαγή.

Έχουμε κάθε λόγο να είμαστε αισιόδοξοι, μην επηρεάζεστε από τα ΜΜΕ, μην επηρεάζεστε αυτή την καλλιεργούμενη περιρρέουσα ατμόσφαιρα καντεμιάς, ακόμα κι αυτά που συζητούν για το ασφαλιστικό, που έρχονται και κάνουν και δείχνουν. Το ασφαλιστικό είναι κάτι το οποίο με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο θα λυθεί, δηλαδή άλλο του πώς λύνεται ένα πρόβλημα κι άλλο οι διαστάσεις, τις οποίες προσπαθούν να του προσδώσουν κάποιοι. Και εν πάση περιπτώσει, αυτά, η εκτίμησή μου είναι ότι μέσα σε δυο χρόνια θα είναι παρελθόν, δεν είναι και πολύ μακρινό διάστημα, να είμαστε όλοι καλά, καλή δύναμη σε όλους.

Leave a comment